HTML

Barátaim és egyéb balgaságok

Drága Barátok! Néhanap, naponta néha eszembe jut egy-egy gondolat rólatok. Általában nem áll módomban ezeket feljegyezni, de mostantól megpróbálom. Mivel a balkáni papír, toll egyebek módszer nem nekem való, így ezúton próblkozom. Nektek meg nem tilos olvasni, hogy mi a véleményem. Lehet pirulni.

Friss topikok

  • rattacha: Köszönöm, Uram! Egyelőre jól állunk. (2015.07.27. 09:52) Holnapi ima
  • rattacha: "You are one of God's mistakes, You crying, tragic waste of skin" (2014.08.13. 22:18) .
  • rattacha: Ezzel a történettel már régóta tartoztam mindenkinek. (2014.06.10. 12:59) Mese
  • KissAttila: Na hogy ezt miért most kellett csak megtalálnom? :) Óriási poszt, élmény olvasni, tényleg... Mondj... (2010.12.20. 20:45) Nyílt levél
  • rattacha: Üdv! Örülök, hogy tetszenek az írásaim. Ne haragudj, ha a nem fedem fel magam a rattacha név mögö... (2010.10.18. 07:44) Tudjátok, hogy nem vagyok... De most mégis, mégha kicsit másképp is

Linkblog

Élet v1.0

2008.06.03. 22:25 rattacha

Néhány napja jártatom már a fejem Vörösmarty kérdésén. Mi dolgom e világon? Mi az amit én szeretnék. Mi az amit meg kell csinálni. Ha nem lennék lusta, akkor kiszámolhatnám, hogy hány évem, napom, órám volt arra, hogy ezt kitaláljam. Biztos vagyok benne, hogy már meg is válaszoltam magamnak. Ha nem is egy egész és konkrét válaszban, akkor sok apró részigazságban és milliónyi "ezt én majd így"-ben. Nem mondom, hogy nem volt igazam. Akkor, annak az énnek biztos, hogy kielégítő és hihető válaszok voltak. Ma már azonban nem vonz egy sem, amire vissza tudok emlékezni. Úgy tűnik, hogy álmaim nem patinásak lettek. Épp ellenkezőleg. Lepattogzott az aranyfüst és most pucéran inkább nevetségesek, mint vonzóak. /Ja, természetes, hogy kibontottam egy üveget. /

Hiába no. Sok sok évnyi racionális gondolkodást nem tudok semmibe venni. Szóval. Mi mindent is látok magam előtt, aminek érdekelnie illene ilyen korban. Adva vagyon ugyebár a karrier. Mint mindennek alfája. Ahányszor eszembe jut, mindig ott virít rajta a tromf. "Mt jelent az ambíció? Az ambíció az amikor önző vagy. /10 éves/" Hát erről talán ennyit. Messziről leszarom az édesre mázazott moslékot, hogy akkor vagy faszacsávó, ha látod magad előtt a célt és haladsz felé rendületlenül. És a jövőkép és a karrier és a még több pénz és a hosszabb fasz!

Valamelyest következménye az előzőknek - de legalább ennyire előfutára a következőnek - hogy amennyire lehet függetlenítem magam a pénztől. Kurvára nem érdekel, hogy mennyi van. Annyi legyen, ami kitart a következő adagig. Ami a jövő hónapig. És így tovább. Nem érdekel a birtoklás. A még több, jobb, nagyobb, gyorsabb. Nem mondom, hogy egyáltalán nem, de nem vonz. Nem cél. Még a Pontiac Firebird sem, sem egy Harley. Még ha néha azt is mondom, hogy az. Mert a világ elvárja, hogy akarj egyet.

Szerettem volna beutazni a világot. Régen. Látni mindent. Japánt, Amerikát, Afrikát, az északi fényt, a tengert. Arra gondoltam, hogy vannak olyan helyek, amik megérintenek embereket azzal, hogy tiszták és érthetőek. Minél több embert ismerek, akik megfordultak arra, annál jobban látom, hogy nem lehet megismerni semmit pár nap alatt és mindenki érintetlen maradt. Ha viszont egy élet kell ahhoz, hogy megtanulj valahol élni, akkor hogy leszel olyan teljes, mint a világ?

Többször jutottam arra a megállapításra, hogy lehet, hogy egyszer régen, nagyon régen, kerek erdő közepében rossz ösvényt választottam és minden eddig egy tévedés volt, így valami más vonalon kéne lennem. Innen is csak mások tántorítanak. Az ezoterkikák, távgyógyítók, fingsui mesterek.

A lendület, mint a bor, lassan elfogy. A lényeg azt hiszem egyszerű. Keresem a helyem ott, ahol nincs. Senkinek. Keresek olyan válaszokat, amik nem léteznek. Mert a probléma sincs. Csak én teremtem meg.

Hiszen te is tudod, hogy az emberen kívül minden állat tudja, hogy az életben a legfontosabb élvezni azt.

Ne várjuk, hogy  kijön majd egy felhasználóbarátabb verzió

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rattacha.blog.hu/api/trackback/id/tr63502243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andie 2008.06.09. 12:48:02

Te, miért van az, hogy ha arról írsz, hogy neked mi nem oké, én rájövök, hogy tök rendben vagyok az életemmel. :-)
Fú, ez baromi dögség részemről, de ne hidd, hogy nincs bennem együttérzés, meg empátia, csak valahogy én már nem szeretek nem pozitív lenni.

Karrier, ambíció: nos, az a szép az enyémben, hogy én, aki megrögzött szabálykövető, Szűz típusú, biztonságra törekvő embernek ismertem magam, választottam egy olyan utat, ahol nincs főnök, nincs havi fix, nincs uniformizált élet, és napi rutin is csak akkor, ha nagyobb adag meló figyel be. Szóval ahhoz, hogy lóvé legyen, ambícionálni kell magam erősen. Amikor időm engedi újra és újra elcsodálkozom magamon. De amikor erre az ösvényre léptem, akkor végre tudtam a választ arra, hogy mi leszek, ha nagy leszek (híres és zseniális a magas szakmájában), és megtaláltam a helyem. Az egyik helyem.

Előtte volt már egy - a családom körében, amiből kikoptam az elmúlt 9 évben, de lassan oda is visszatalálok.

Egy újabb helyre leltem a párom oldalán, akiről most már egész bizonyossággal tudom, hozzákötözött a sorsom, és az oldalához símulva végtelen megnyugvás vár.

Keresem még azért a helyem majd még egy másik szerepben, és folyton folyvást keresem majd a világban úgy általában. De akkor már nem felejtem el, hogy "az életben a legfontosabb élvezni azt".
süti beállítások módosítása