HTML

Barátaim és egyéb balgaságok

Drága Barátok! Néhanap, naponta néha eszembe jut egy-egy gondolat rólatok. Általában nem áll módomban ezeket feljegyezni, de mostantól megpróbálom. Mivel a balkáni papír, toll egyebek módszer nem nekem való, így ezúton próblkozom. Nektek meg nem tilos olvasni, hogy mi a véleményem. Lehet pirulni.

Friss topikok

  • rattacha: Köszönöm, Uram! Egyelőre jól állunk. (2015.07.27. 09:52) Holnapi ima
  • rattacha: "You are one of God's mistakes, You crying, tragic waste of skin" (2014.08.13. 22:18) .
  • rattacha: Ezzel a történettel már régóta tartoztam mindenkinek. (2014.06.10. 12:59) Mese
  • KissAttila: Na hogy ezt miért most kellett csak megtalálnom? :) Óriási poszt, élmény olvasni, tényleg... Mondj... (2010.12.20. 20:45) Nyílt levél
  • rattacha: Üdv! Örülök, hogy tetszenek az írásaim. Ne haragudj, ha a nem fedem fel magam a rattacha név mögö... (2010.10.18. 07:44) Tudjátok, hogy nem vagyok... De most mégis, mégha kicsit másképp is

Linkblog

Távhő! Én régóta figyellek és szerintem a Te anyád!

2008.06.27. 15:05 rattacha

A történet nem röviden és egyáltalán nem objektíven.

Albérlő vagyok. Ez már maga szopás, de ez van. 6 éve lakom ugyanott. Az első 3 évben nem is volt semmi bajom a fűtéssel azon kívül, hogy mocsok drága. Aztán a társbérlők elmaradásával, tekintve, hogy én nem fázom elmaradt a fűtés is. 3 éve egyáltalán nem üzemeltek a rariátorok. Így az éves fogyasztásom 10GJ körül van. Ez nagyjából 6.500 forintomba kerül havonta. Meg az alapdíj, ami 4000 körül van. Ez ugye egy tízes havonta. Amire meg fussa, mer jól élünk. Mindez a semmiért, merthogy ugye nem fűtök. Ehhez jön az a kedves apróság, hogy tavaly ők nem láttak kiírva melegvízóraállást. /Ezt hogy írhatják?/ Felszólítást, hogy diktáljam be, olyat meg én nem láttam. Ki az erősebb? Naná, hogy ők. Eredmény 66.000 HUF a hátralékom, leszek szíves 6 hónap alatt. Na, így már több, mint húsz a tíz. Ugyi! Ehhez jön, hogy cserélik a "hőmennyiségmérőt"! Ami atom pontos, mert túl van töltve és amit úgy párologtat, hogy az ember nem fűt, azt a többletből párologja le. Persze, ez egy ilyen nano-folyadék. Intelligens. Mosni is lehet vele. Nem baj, jönnek cserélni. Nagy az öröm. Pénteken jönnek, remek. Fél kettőig dolgozom, kettőre otthon, négyig rendetrak, négy után maj' jönnek. Frászt. Mire hazaérek, már értesítenek, hogy nem tudtak bejutni, mert én megakadályoztam őket. Akadályozta a frász! Itt se voltam. A papíron rajta a szám, hogy kit zaklassak, hogy le tudják cserélni, mert ha ez egy héten belül nem történik meg, akkor az idei díj 1,5 szeresét szedik be tőlem. Az ügyfélszolgálatot hívom, nézem a neten a nyitvatartást! 12:30-kor leléptek!!! Amúgy is 7:30-tól 15:15-ig dolgoznak. Hmmmmm... Ravasz! Vegyek ki szabad napot vagy csúsztassak, ha látni akarom őket. Meg ha leakarom cserélni azt a szart!

 

A konklúzió egyértelmű.

1. Neki mindegy, hogy hogy szolgáltat, számláz, intézkedik, a pénzhez hozzájut, mert lecserélni úgyse tudom.

2. Én vagyok a hülye, hogy dolgozom és nem segélyből élek, oszt iszok itthon délelőtt!

3. Ha ez így megy tovább fel fogják gyújtani a székházat. /Mondjuk jövő héten. Úgyis kell kivennem szabadságot!/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rattacha.blog.hu/api/trackback/id/tr61542126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andie 2008.07.09. 08:13:38

Na, ez nagyon aktuális, nagyon hétköznapi, nagyon tetszik. By the way, olvastam a népszava.com-on a reagodat, az is jó volt. Komolyan.

Tegnap jóapám újfenn kifejtette, milyen baromság a nyílászárókat műanyagra cserélni, mert hogy akkor a meleg nem szökik, ergo többet kell fizetni. Néztem rá, mint az a bizonyos birka a sokat emlegetett nyílászáróra. Az újra. Aztán kisült, hol a turpisság: az a kis ketyere, amiről te is írsz, a párolgó bizbasz, ami, ha ugyanannyi enerdzsiből több meleget kap, mert az nem szökik el, akkor jobban párolog. Van benne ráció.

Hogy az én két diplomás (hihi) agyam ezt miért nem tudta felfogni elsőre? Ja kérem, nem mindenki lakik olyan modern csodalakásban, ahol ilyen ketyere is van. Én meg ráadásul még csak kicsit több mint 2 évet éltem panelban. Nekünk nincs ketyerénk. Van alapdíj, meg használunk baromi sok meleg vizet (ez is a távhő díjat emeli, már a meleg része, nem a víz része), meg néha fűtenek is. Ők. Ránk. Én meg élvezem, mert hogy fázós vagyok. Nagy hatással csak a kisszobában tudtunk lenni a jelenségre, ahol egy tekergethető "hőfokszabályzót" szerelt fel a tulaj, és az se most volt. Az meg símán berosdásodott, így aki nem bírta a nagyszobai szaharát, átment vacogni a kicsibe. De most már ezt is orvosoltuk - leszereltük. Ja, és a legjobb, hogy a Főtáv 2 hó eltéréssel számláz, bár ez állítólag mindenütt így van. Ergo a legmelegebb tavaszban fizetem ki a leghidegebb telet. Na igen, talán ezek miatt van az, hogy amikor lakásvásárlás szóba kerül, valahogy fázunk a távfűtésestől. :-)

rattacha · http://rattachaiku.blog.hu 2008.07.09. 09:31:49

Én most kereszteshadjáratot hirdettem a távhő ellen. Ide posztolom az eredményeket
süti beállítások módosítása