HTML

Barátaim és egyéb balgaságok

Drága Barátok! Néhanap, naponta néha eszembe jut egy-egy gondolat rólatok. Általában nem áll módomban ezeket feljegyezni, de mostantól megpróbálom. Mivel a balkáni papír, toll egyebek módszer nem nekem való, így ezúton próblkozom. Nektek meg nem tilos olvasni, hogy mi a véleményem. Lehet pirulni.

Friss topikok

  • rattacha: Köszönöm, Uram! Egyelőre jól állunk. (2015.07.27. 09:52) Holnapi ima
  • rattacha: "You are one of God's mistakes, You crying, tragic waste of skin" (2014.08.13. 22:18) .
  • rattacha: Ezzel a történettel már régóta tartoztam mindenkinek. (2014.06.10. 12:59) Mese
  • KissAttila: Na hogy ezt miért most kellett csak megtalálnom? :) Óriási poszt, élmény olvasni, tényleg... Mondj... (2010.12.20. 20:45) Nyílt levél
  • rattacha: Üdv! Örülök, hogy tetszenek az írásaim. Ne haragudj, ha a nem fedem fel magam a rattacha név mögö... (2010.10.18. 07:44) Tudjátok, hogy nem vagyok... De most mégis, mégha kicsit másképp is

Linkblog

Gondolkod

2007.08.06. 14:41 rattacha

Úgy érzem magam, mintha suited bubi párral ülnék a pókerasztalnál és várnám a lapokat. Velem szemben ott ülnek öten, mindannyian arra kis pénzre vágyva, amit összekuporgattam. Mindenki máskor ült le velem szembe. Mindenki más vakkal játszik. Mindenki más. Csak egy dolog közös, ellenem vannak. Ellenem vannak az első leosztás óta. Egymással nem versenyeznek. Ha az egyik emelt a többi mindig eldobja. És mosolyognak. Diszkréten, visszafogottan, de egyfolytában. Tehetik. Hegyekben állnak náluk a zsetonok. Az egyetlen esélyem, ha úgy nyerek, hogy csak egy bubit kelljen mutatnom. És ne nézzék meg a másik lapom. Meg az osztó se vegye észre. Meg a kaszinó. Rohadt élet! Túl nagy ez a ház. Valakinek észre kell vennie.

 

Felmerül – joggal – honnan két egyforma bubi? A válasz olyan egyszerű, amilyen kézenfekvő. Csaltam. Egyszer volt csak jó lap a kezemben, azóta blöffel és egy másik csomag kártyával a zsebembe győzöm az iramot. Felállhatnék az asztaltól és elmehetnék a kasszához, de tudom, hogy nem fizetnek. Egymás után rovom a köröket, emelem, dobom a lapokat, amíg be nem fuccsolok. És el fog jönni az idő, mikor már senki nem hitelez. Elfogy a becsület.

 

Hogy miért rossz ez az írás? Nos, azon kívül, hogy öncélú és a kutyát nem érdekli, felszínes és stílustalan valamint álszent és álnyavalygó. Igazából olyan, mint a cukrozott takony –1-szerese. Az ecetes só. Vagy a káposztaleves. Csak ezért nyeljük le, hogy öklendezhessünk tőle. Manapság divat. Semmi se jó. Fekete. Mindenki itt van, de senki nincs. Önkifejezés. Gemkapoccsal. Gratulálok. Olvasunk mindent össze-vissza. Hiányunk megfordult. Eddig szavakat kerestünk az érzéseinkhez és gondolatainkhoz. Lassan nem ártana kicsit visszamenni és érzéseket és gondolatokat keresnünk. Hagyjuk, hogy tombolhasson a tömeg. Vizuál terrorizmus áldozatai lettünk. Ma már csak az lehet hír, ha nagyobb a melled, mint egy század matematikus IQ-ja. Ma már kétféle világ van a trendi és undi. Meg uncsi. Ma vagy ismizel, pasizol, telcsizel vagy le vagy szarva. Ma már nem lehet valami csak az aminek szánták. 2 in 1, 3 in 1, 4 in 1, és ez megy a szexben is. Visszakerültünk az ókorba. Ha nem vagy buzi nem lehetsz se államférfi, se pap, de még csak egy szaros tv-bemondó sem. Pedig nincs is annál szebb. Álomsztárok. Itt is. Nálunk. Aki itt sztár akar lenni, annak engedélyezni kéne az eutanáziát. Aztán végre is hajtani rajta. Alapjába véve nem lenne rossz néhány dolgot egy-egy egyszerűbb kérdéshez kötni. Mondjuk az élelmiszervásárlást. A kasszánál a pénztárgép egy kérdést ütne a szalagra: Mikor volt a ’48-as szabadságharc? Ha nem megy a válasz, nincs csoki! A lábad viszont megtarthatod. Azt hiszem sokan éheznének.

 

Miért köpködök most? Nem tudom. Csak érzem, hogy valahol valami nagyon elromlott. Már nem tudom, hogy szeretnék-e ebbe a világba gyereket. A hétvégén eltűnődtem. Palacsintát sütöttem és lelki lelkemmel hallottam egy csengő két éves férfihangot: “Az én apukám úgy süti a palacsintát, hogy feldobálja a levegőbe.” Rohanni akartam hogy nekilássak és mielőbb hallhassam ezt a mondatot. De most már nem vagyok ilyen magabiztos. Meg lehet védeni ettől a világtól egy gyereket? Tudok rá úgy vigyázni, hogy tizenöt évesen ne egy spanglival a szájában, karikával a fülében, seggig letolt gatyával és 25-ös IQ-val jöjjön haza?

 

Most már igaz, hogy évek óta gyűjtögetem gyerekkorom élményeit, amit tovább szeretnék adni a fiamnak. Meséket, könyveket, történeteket, játékokat, élményeket. De nem tudom, hogy meg tudom-e tanítani arra, hogy egy állatnak jobban fáj, ha bántjuk, mint egy embernek, mert egy állat sosem szolgálhat rá. El tudom-e mondani, hogy a gonoszság csak az emberekben van ott, de minden emberben ott van. El merem-e mondani neki, hogy bennem is? El tudom-e hitetni vele, hogy a szépség keresése mindennél fontosabb. Hogy jól csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan. Hogy Óz a legnagyobb varázsló. Hogy megkeserül még minden aljasságot a símabőrű. Hogy meg kell menteni Árkádiát. Hogy ne kérdezze, miért világít a kő, csak hagyja világítani. Hogy az értéket nem forintban mérik? És egyáltalán remélhetem-e, hogy megérti? Feltételezhetem-e, hogy jobb lesz, mint én? És ha nem olyan lesz, mint képzelem. Ha mást szeret majd mint én, ha nem gondolkodik, ha csak egy lesz az egyentömegből, akkor tudom-e majd szeretni, úgy ahogy magamntól elvárom. Vagy érezni fogom legbelül, hogy valahol álszent vagyok, mert mosolygok, pedig átvertek, mint szart a palánkon, hiszen én nem ezt akartam. Vagy már addigra mindegy lesz? ’84-es világban fogunk ülni és már amúgy is mindegy lesz? Lesz még világ egyáltalán? Lesz még hely, amit nem mérgezünk meg egy szellemet kergetve?

 

Most letört vagyok. Most nem hiszek. De tudom, hogy egy óra múlva már máshogy fogom gondolni. Aztán újból máshogy. Csak azt nem tudom, hogy mikor van igazam. Mégis azt hiszem, hogy mikor tényleg fontos lesz, hogy tudjam, akkor meglesz a válasz. Vagy kénytelen leszek bemutatni a bubi páromat. Akkor pedig

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rattacha.blog.hu/api/trackback/id/tr47133569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tio 2007.09.12. 12:53:27

Másodszor olvaslak végig, és másodszorra se tudok hozzászólni értelmeset...vígasztaljalak? Legyek optimista? Vagy vágjam fel az ereimet? Mindegyikhez kedvem lenne, teljes a tanácstalanság...ez nem éééééér :(:(:(:(

Csanád · http://rattachaiku.blog.hu 2007.09.12. 13:16:12

Egyiket sem... Ezek az írások/sóhajok/kifakadások csapdák. Csak akkor léphetsz ki, ha nem tudsz elmenni mellette és kattog az agyadban. De hát gondolom nem véletlen olvastad át másodszor is...

andie 2007.09.18. 09:56:37

Csanád, túl sokat agyalsz. Édes, ha már ott a vágy, hogy rohanj, és tegyél azért, hogy mielőbb hallhasd azt a hangot, akkor nincs is több kérdés.
Mert minden kérdésre meg van a válasz.
És ha 1 évesen spanglival a szájában, karikával bármely testrészében, letolt gatyával 25-ös IQ-val jön haza, akkor is szeretni fogod, mindennél jobban. És titokban reménykedsz, hogy majd kinövi. És nem fogja így rejtegetni, hogy 125-ös IQ-ja van, imád öltönyben járni, szédül a spangli füstjétől, fáj a karika helye.

andie 2007.09.18. 09:56:40

Csanád, túl sokat agyalsz. Édes, ha már ott a vágy, hogy rohanj, és tegyél azért, hogy mielőbb hallhasd azt a hangot, akkor nincs is több kérdés.
Mert minden kérdésre meg van a válasz.
És ha 15 évesen spanglival a szájában, karikával bármely testrészében, letolt gatyával 25-ös IQ-val jön haza, akkor is szeretni fogod, mindennél jobban. És titokban reménykedsz, hogy majd kinövi. És nem fogja így rejtegetni, hogy 125-ös IQ-ja van, imád öltönyben járni, szédül a spangli füstjétől, fáj a karika helye.

rattacha 2009.09.21. 15:13:07

@andie: Azt hiszem nem így van... Egyre jobban... Úgy érzem, hogy ha tényleg 25-ös IQ-val rohangálna körülöttem lenne erőm ahhoz, hogy elvigyem egyszer Görögországba nyaralni. De csak egyszer. Akkor sem körutazásra. Egyenesen Spártáig aztán haza.

andie 2009.10.21. 07:39:41

@rattacha: olyasmiről nyilatkozol, amit nem tudhatsz előre.
süti beállítások módosítása